Home

De week van verkoopmedewerkster Christina

Ik ervaar mijn baan als leuk en afwisselend. Echt elke...

Lees meer

Lees hier meer over de week van Shop manager Sabine

Mijn zusje werkte al wat jaartjes bij Hans Anders en...

Lees meer
“Hans Anders is een topbedrijf met allemaal geweldige collega’s”

Roxanne vertelt je graag meer over haar succesverhaal

Ik werd voor mijn sollicitatiegesprek in het filiaal ontvangen door...

Lees meer

De week van coördinator opleidingen Elke

Waarom ik gekozen heb voor een job bij Hans Anders?...

Lees meer

Wat moet ik doen als het sollicitatie­formulier op de website niet werkt?

Stuur je CV en eventuele motivatiebrief per e-mail naar jobs@hansanders.be. Gelieve duidelijk te vermelden voor welke openstaande vacature je wenst te reageren en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik ook stage lopen bij Hans Anders?

Ja stagiairs zijn altijd welkom bij Hans Anders! Hans Anders is een organisatie die sterk inzet op zijn stagebeleid en al enkele jaren zijn we de trotse bezitter van het Q-stagelabel.
Is er op dit moment geen vacature beschikbaar op onze website? Neem dan gerust contact met ons op via jobs@hansanders.be. Gelieve ons al zoveel mogelijk informatie te geven in verband met je stage: stageduur, opleiding die je volgt, plaats waar je je stage wil doen, …

Ik twijfel of de functie goed bij mij past. Wat kan ik het beste doen?

Heb je net één van onze leuke vacatureteksten gelezen maar je bent er nog niet helemaal uit of deze job iets voor jou is? Neem gerust contact op met onze recruiter via jobs@hansanders.be of vul het contactformulier in. We geven je graag de mogelijkheid om al je vragen aan ons te stellen.
Ook onze medewerkers in de winkel staan klaar om jou meer uitleg te geven dus aarzel zeker niet om één van onze winkels te bezoeken.

Hoe werkt het sociaal abonnement?

Je kan bij Hans Anders een sociaal abonnement aanvragen voor de terugbetaling van je woonwerkvergoeding en dit als je een afstand van meer dan 2 km moet afleggen.
Indien je ervoor kiest om met de wagen of de fiets naar het werk te komen, vraag je het sociaal abonnement aan in de vorm van kilometervergoeding. Indien je ervoor kiest om met het openbaar vervoer naar het werk te komen, vraag je het sociaal abonnement aan voor de terugbetaling van de abonnementskosten van het openbaar vervoer.

Hoe kan ik mijn verlof aanvragen? Zijn er bepaalde regels in verband met het opnemen van vakantie?

Indien je vakantie wenst te nemen, overleg je dit altijd met je rechtstreekse collega's in het filiaal. Daarna dien je je vakantieaanvraag in bij de planner van jouw regio.

Zal ik ook moeten werken op zondagen of feestdagen?

Bepaalde Hans Anders filialen zijn op zondag geopend. Indien je je afvraagt of het filiaal waarvoor jij wenst te solliciteren geopend is op zondagen klik je hier. Voor werken op zondag hebben we een beurtrol ingesteld zodat je zeker niet elke zondag wordt ingepland. Voor het werken op zondag mag je later de extra uren vrij inzetten.

Zijn er ecocheques?

Hans Anders biedt medewerkers een aantal extralegale voordelen aan naast het bruto maandloon. Ecocheques zijn geen onderdeel van dit pakket aan extralegale voordelen. Hans Anders heeft ervoor gekozen om dit voordeel te vertalen naar een groepsverzekering.

Ik kan niet aanwezig zijn op de afspraak. Wat moet ik doen?

Indien je niet aanwezig kan zijn op je afspraak, gelieve ons hier dan op de hoogte van te stellen.

Voor het vastleggen van de afspraak heb je van ons een e-mail gekregen ter bevestiging. In deze e-mail kan je de contactgegevens terugvinden van de persoon met wie je een afspraak hebt.
Indien dat niet lukt, mag je ook altijd per e-mail aan ons laten weten dat je de afspraak niet kan nakomen. Wij zijn te bereiken op het algemene e-mailadres jobs@hansanders.be.

Zijn er maaltijdcheques?

Hans Anders biedt medewerkers een aantal extralegale voordelen aan naast het bruto maandloon. Maaltijdcheques behoren tot het pakket aan extralegale voordelen. Het dagelijkse bedrag aan maaltijdcheques is afhankelijk van de functie die je uitoefent.

Ik ben nu nog aan de slag en ben gebonden aan een opzegtermijn. Is dit een probleem?

Hans anders is zich zeker ervan bewust dat niet iedereen onmiddellijk kan starten aan zijn nieuwe uitdaging bij ons.
Wij voorzien een instroom van nieuwe collega's tweemaal per maand tijdens de Start up days. Om de opstart zo snel mogelijk door te kunnen laten gaan, vragen we wel aan de nieuwe medewerker om in overleg te gaan met zijn vorige werkgever om zo de periode van opzeg eventueel in te kunnen korten.

Zijn er interne doorgroei­mogelijkheden?

Hans Anders biedt jou zeker kansen om intern door te groeien. Graag verwijzen we jou door naar onze blog. Hier vind je een aantal voorbeelden van werknemers die een mooie carrière bij Hans Anders hebben kunnen opbouwen.

Biedt Hans Anders ook een hospitalisatie­verzekering?

Hans Anders biedt medewerkers een aantal extralegale voordelen aan naast het bruto maandloon. Een hospitalisatieverzekering is geen onderdeel van dit pakket aan extralegale voordelen.

Wanneer kan ik starten?

Dat kan bij de Start-up Days! Twee keer per maand organiseren wij tweedaagse introductiedagen om onze nieuwe werknemers te verwelkomen.
Jullie krijgen dan een warm welkom en een bad van Hans Anders. Verder krijgen jullie ook al wat praktische informatie mee voor in jullie rugzak vooraleer je je start maakt in het filiaal.

Waar wordt de interne opleiding gegeven?

In België hebben we een aantal lokalen ingericht om onze interne opleiding te laten doorgaan.
In Hasselt en Kortrijk worden de lessen in het Nederlands gegeven. In Waremme worden de lessen in het Frans georganiseerd.

Kan ik ook naar andere filialen gestuurd worden?

Ja dat kan zeker! We vormen allemaal samen één groot team en binnen de mate van het mogelijke verwachten we van onze medewerkers een zekere vorm van flexibiliteit.
Indien er voor een bepaald filiaal planningsproblemen ontstaan door afwezigheid zal er een beroep worden gedaan op de medewerkers uit naburige filialen om dit probleem op te lossen. De extra kilometers die je dan aflegt, worden door Hans Anders vergoed.

Is het ook mogelijk om parttime bij jullie aan de slag te gaan?

Als je ervoor kiest om als verkoopmedewerker optiek je carrière bij Hans Anders te starten, is het helaas niet mogelijk om dit te doen op basis van een parttime contract.

Dankzij de interne opleiding bieden we jou de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van de optiek maar hier hebben wij natuurlijk ook de nodige tijd voor nodig. Om je zowel theoretisch als praktisch goed voor te bereiden op je job als optiekmedewerker hebben wij een voltijdse tewerkstelling nodig.

Heb je al een diploma optiek of audiologie? Dan bestaat er wel de mogelijkheid om een parttime tewerkstelling te bespreken.

Moet ik elke zaterdag werken?

Al onze winkelmedewerkers staan elke zaterdag paraat om onze klanten te helpen met hun vragen betreffende optiek.

Wat mag ik verwachten van de interne opleiding?

Elke startende verkoopmedewerker krijgt van Hans Anders de kans om een interne opleiding optiekmedewerker te volgen.
Na een opleiding die in het totaal maximaal 1 jaar duurt, ben je in staat om als optiekmedewerker een klant van a tot z te assisteren in zijn zoektocht naar een nieuwe bril.

De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte bevat een basiscursus optiek-optometrie die gegeven wordt door onze eigen opleiders. De theorielessen worden gegeven in groep en duren maximaal 8 maanden. Gedurende deze periode vragen we je om 1x per week naar de les te komen in Hasselt, Kortrijk of Waremme. De overige dagen van de week word je in de praktijk bijgestaan door de ervaren collega's op de werkvloer.

Hoe wordt mijn planning opgemaakt?

Voor een voltijdse tewerkstelling (35u/week) wordt er een planning opgesteld voor 5 dagen.
We verwachten van al onze medewerkers een vaste tewerkstelling op zaterdag. Dit betekent dat je elke zaterdag ingepland zal worden. Om dit te compenseren, bieden we je graag een vaste vrije dag gedurende de week aan.
Deze vaste vrije dag kan de vaste sluitingsdag van het filiaal zijn of indien het filiaal 6/7 dagen geopend is, wordt er een vaste dag vastgelegd.

De werktijden zijn afhankelijk van de openingstijden van het filiaal waar je werkt. Is dit een filiaal met typische openingstijden van 10u00 tot 18u00 worden dit ook automatisch jouw werktijden. Werk je in een filiaal met iets ruimere openingstijdens dan wordt er gewerkt in verschillende diensten.

Hoe lang duurt het voor jullie mij contacteren na een sollicitatie?

We streven ernaar om je zo snel mogelijk te contacteren na je sollicitatie.
In eerste instantie ontvang je van ons een e-mail waarin vermeld staat dat we jouw sollicitatie goed hebben ontvangen. Heb je deze niet ontvangen? Dan betekent dit dat we geen kandidatuur van jou hebben ontvangen en dien je nogmaals te solliciteren.
Heb je na twee weken nog helemaal niets vernomen van ons? Vul dan zeker het contactformulier in zodat jouw sollicitatie opgevolgd kan worden.
Ben je nieuwsgierig naar de verschillende stappen in het sollicitatieproces? Neem dan een kijkje onderaan de vacaturedetailpagina.

Welk soort diploma heb ik nodig?

Per vacature vermelden we duidelijk welk diploma we van jou verwachten. Hans Anders is een bedrijf met talloze opleidingsmogelijkheden en we verwachten zeker niet van iedereen ervaring te hebben in optiek. Een diploma secundair onderwijs is voor ons een minimumvereiste als je wil solliciteren als verkoopmedewerker. Voor de meer gespecialiseerde profielen vragen we inderdaad de specifieke diploma's.

”Fijn om mensen te kunnen helpen binnen hun budget”

Luister even naar Kirsten

De grootste troef van Hans Anders? Dat we onze klanten...

Lees meer

Welke vacatures staan er open?

Voor een overzicht van al onze openstaande vacatures klik je hier

Kan ik ook als student aan de slag bij Hans Anders?

In sommige filialen kan je aan de slag als student tijdens het weekend of tijdens bepaalde vakantieperiodes. Via dit formulier kan je ons aangeven dat je graag als student bij ons wil komen werken.

Wat kan Hans Anders mij bieden?

Naast een aantrekkelijk salaris bieden wij nog een aantal extralegale voordelen aan op het salarispakket aan te vullen. Daarbovenop biedt Hans Anders jou tal van opleidingsmogelijkheden aan.
Voor een duidelijk overzicht van het salarispakket verwijzen we je graag door naar de vacaturetekst.

Accepteren jullie spontane sollicitaties?

Natuurlijk! Heb je niet onmiddellijk de geschikte vacature gevonden tussen onze openstaande vacatures maar wil je toch graag bij ons aan de slag, dan kan je een spontane sollicitatie indienen.
Via deze link helpen we je graag in de juiste richting.