Overzicht

In 2012 ben ik bij Hans Anders gestart als verkoopmedewerker in het filiaal van Bree en dit was ook onmiddellijk voor mij mijn eerste werkervaring. Al snel na mijn start ben ik in het leuke team van Neerpelt terecht gekomen. Ik ben zonder voorervaring aan mijn avontuur bij Hans Anders gestart en heb de interne optiekopleiding en cursus lensaanpasser allebei met succes afgerond.

Waarom Hans Anders?

Waarom ik gekozen heb voor een job bij Hans Anders? Ik werd vooral getriggerd door de interne opleiding. Toen ik mijn diploma als maatschappelijk assistent had behaald, wou ik op studiegebied een andere weg inslaan. Maar tegelijkertijd was het stilletjes aan tijd dat ik ook wat centjes zou gaan verdienen dus was het aanbod van Hans Anders voor mij de perfecte combinatie: ik kon starten met werken en tegelijkertijd kreeg ik de kans om 1 dag per week een opleiding in optiek te volgen.

Ik weet nog goed dat ik heel zenuwachtig was voor mijn sollicitatiegesprek maar dat bleek achteraf helemaal niet nodig. Het gesprek met de Area manager verliep heel vlot. Het leek eerder een losse babbel dan een formeel sollicitatiegesprek. Dat heeft mij onmiddellijk op mijn gemak gesteld en daarmee wist ik dat ik op de juiste plaats was. Vlak na mijn sollicitatiegesprek moest ik een ingreep ondergaan om mijn wijsheidstanden te laten trekken. Diezelfde avond werd ik opgebeld dat ik de job had maar zelf kon ik amper praten door de ingreep.

Opleidingen

Momenteel ben ik Coördinator opleidingen en sta ik zelf ook nog in voor het geven van de interne opleidingen samen met mijn collega’s Claudia en Roxanne. Ik heb altijd heel graag in de winkel gewerkt en heb altijd met fantastische mensen samen kunnen werken. Maar als snel wist ik dat ik meer wilde dan dat alleen. Ik heb dan ook beslist om de opleiding opticien-optometrie te volgen en al snel wist ik dat ik mijn kennis wou doorgeven aan andere collega’s. Daarom heb ik toen de beslissing genomen om te reageren op de interne functie van Opleider.

Er geeft niets zo veel voldoening als op het einde van een opleidingscyclus te constateren dat iedereen geslaagd is. Dat is natuurlijk niet alleen mijn verdienste maar zeker ook die van de cursisten die er hard voor werken. Weten dat je daar als opleider een steentje aan bijdraagt, is voor mij een grote motivatie. Maar toch moet ik eerlijk toegeven dat ik af en toe de sfeer van de winkel mis.

In mijn rol als Coördinator opleidingen moet ik vooral organisatorisch en planmatig sterk in mijn schoenen staan. Zowel in de functie van Coördinator als in de functie van Opleider is het van belang dat je zelfstandig kan werken: iedere opleider heeft zijn eigen traject en draagt daar de verantwoordelijkheid voor. Gedurende mijn hele loopbaan bij Hans Anders heb ik altijd de steun gehad van mijn collega’s en leidinggevenden. We zijn een hecht team dat op elkaar kan rekenen en elkaar door en door vertrouwt. Ondanks dat mijn job bepaalde verantwoordelijkheden met zich meedraagt, heb ik nooit het gevoel gehad er alleen voor te staan. Daarbij komt dan ook nog eens het feit dat elke dag anders is. Mensen maken soms wel de opmerking: “word je het nooit beu om altijd dezelfde lessen te geven?” maar zo zie ik dat helemaal niet. Elke groep nieuwe cursisten is anders en naast het lesgeven kent mijn functie ook nog een hoop andere facetten. Die veelzijdigheid in een job is volgens mij niet makkelijk te vinden.