Overzicht

Mijn werkweek begint elke maandagochtend om 10:00 uur, of eigenlijk een half uurtje daarvoor. We starten met een daily stand-up en op maandag neem ik vaak de cijfers van vorige week met mijn collega’s door en bespreken we de doelstellingen voor de nieuwe week. Na deze korte meeting begint bijna iedere dag met het aanvullen van de winkel met de nieuw binnengekomen monturen en goederen ontvangen van het hoofdkantoor. We helpen klanten die binnenkomen en werken met een bril- en/of lensagenda. Vaak staan de eerste klanten al binnen zodra de deuren open gaan. Dan begint onze werkdag!

Dromen met Hans

Mijn zusje werkte al wat jaartjes bij Hans Anders en was erg positief over haar baan en enthousiast over het leuke team. Ik had destijds een leidinggevende functie in een kledingwinkel en na wat wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten voor iets heel anders te kiezen, het optiekvak. In 2016 startte ik als verkoopmedewerker en van deze keuze heb ik nooit een seconde spijt gehad. Ik ben trots dat ik voor zo’n mooi bedrijf als Hans Anders mag werken, een bedrijf dat medewerkers vaak de kansen geeft en gunt om door te groeien om zo hun dromen te kunnen volgen.

Dagelijkse drukte

De werkdagen in de vestigingen zijn meestal lekker druk. De klant komt op de eerste plaats; we helpen ze in de winkel, voeren oogmetingen uit en hebben telefonisch contact voor het maken van een afspraak bijvoorbeeld. Daarnaast monteren we brillen, houden we de winkel schoon en vullen we binnengekomen goederen aan. Ten slotte houden we Speakap in de gaten, een eigen Hans Anders app en website met alle communicatie, en ik houd de binnengekomen e-mails bij.

De leukste uitdaging

Op dit moment vind ik het leukste de afwisseling tussen het werk in de winkel en het aansturen van een team. Door deze afwisseling van werkzaamheden en door de verschillende klanten die je dagelijks ontvangt, blijft het werk afwisselend en is het eigenlijk nooit saai. Iedere dag is weer anders.   

Onze uitdaging is om de cijfers van vorig jaar te verbeteren, maar ook zeker om de klanten tevreden de winkel uit te laten gaan. Daarnaast zijn er ook regelmatig winkelwedstrijden in de regio of in het land die ons ook uitdagen om de beste te zijn, of in ieder geval bij de top te horen. Hiermee hebben we al regelmatig leuke prijzen gewonnen.

In mijn rol als vestigingsmanager heb ik veel verantwoordelijkheid. Het is aan mij om samen met het team mooie resultaten te behalen. Het hebben van cijfermatig inzicht is ook wel erg handig, hier heb je dagelijks mee te maken. Ik loop enthousiast de winkel uit na een werkdag waar we fijn hebben gewerkt en een mooie omzet hebben gehaald.

Mijn team

Het team is een leuke mix aan personen die allemaal zijn of haar eigen kwaliteiten hebben. Ook erg diverse persoonlijkheden, maar ze passen allemaal goed bij elkaar. De één werkt al 12 jaar bij Hans Anders en de ander nog maar 1,5 jaar, ook de leeftijden lopen erg uiteen van 24 tot 62 jaar. Wanneer ik sollicitatiegesprekken voer probeer ik de juiste vragen te stellen, zodat ik kan inschatten of de persoon die voor me zit, wel of niet in het team zou passen.