Overzicht

Ik ben in 2005 bij Hans Anders gestart zonder enige achtergrond in de optiek. Zelf was ik wel al jaren een brildrager waardoor de optiekwereld mij toch wel intrigeerde. Ik was op dat moment op zoek naar een nieuwe uitdaging en het verkopen van een bril was de uitdaging waar ik naar op zoek was. Je zorgt ervoor dat een klant beter kan zien en dat maakt het voor mij net dat tikkeltje anders.

Een nieuwe start

Ik werd voor mijn sollicitatiegesprek in het filiaal ontvangen door de toenmalige Area assistant. Voor zover ik me kan herinneren, want het is toch weer een tijdje geleden, verliep dit gesprek heel gemoedelijk. Ik kreeg zelfs de dag erna het verlossende telefoontje dat ik mocht starten.

Zoals elke nieuwe medewerker zonder ervaring in optiek ben ik in het interne opleidingsprogramma van Hans Anders gestapt. Na een aantal jaar in de sector te hebben gewerkt, was ik er volledig van overtuigd dat dit mijn ding was. Ik wou meer weten en meer kunnen en heb toen de beslissing genomen om mijn diploma opticien-optometrist te behalen op Syntra.   

Ik ben mijn carrière bij Hans Anders gestart als verkoopmedewerker optiek. Nadat ik met succes de interne optiekopleiding had afgerond, heb ik de kans gegrepen om intern door te groeien tot de functie van Shop manager in het filiaal van Tienen. Dit was ongeveer ook de periode in dewelke Hans Anders gestart is met de opstart van de filialen in Wallonië. Door mijn tweetaligheid heb ik de unieke kans gekregen om hier deel van uit te maken: ik oefende voor een tijdje de functie van ambulante medewerker uit en ook was ik als planner verantwoordelijk voor het opstellen van de uurroosters. Na een tweetal jaar ben ik teruggekeerd naar Vlaanderen en heb ik jarenlang het filiaal van Aarschot geleid.

Intern gegroeid

Nu ben ik een van de opleiders en sta ik dus samen met mijn collega’s in voor het geven en het verzorgen van de interne optiekopleiding. Tijdens mijn periode als Shop manager vond ik het altijd al geweldig om nieuwe medewerkers te verwelkomen en op te leiden. Dankzij deze functie kan ik dit gewoon alle dagen doen! Naast deze functie ben ik ook de vertrouwenspersoon.
Ik haal enorm veel voldoening uit mijn job. Ik ben zo fier om cursisten in het filiaal aan het werk te zien en de zaken die ik hen heb uitgelegd correct zie toepassen. Niet iedereen leert op dezelfde manier en daarom moet je in deze functie ook over een gezonde dosis geduld beschikken. Ik kan Hans Anders alleen maar omschrijven als een top bedrijf met heel wat doorgroeimogelijkheden, kijk maar naar mijn parcours. Maar misschien nog het allerbelangrijkste voor mij: de goede sfeer die ik kan delen met allemaal geweldige collega’s!